Glädjen i att ge…

I dessa tider är det mycket julklappstillverkning i slöjdsalen på mitt jobb men även här och där hemma i stugorna. Att ge bort något hemgjort är en speciell glädje och jag förundras varje år över hur stark den faktiskt är. Elever kämpar med olika saker i slöjden för att sedan med stjärnögon tala om att den här ska mormor, farfar eller någon förälder få i julklapp. Tänk så många hemgjorda julklappar som kommer att ligga under granarna här i trakterna i år och jag hoppas så innerligt att alla som har äran att få en sån present blir riktigt glada och känner sig utvalda!

Även du som inte känner att du har tid eller möjlighet att GÖRA en present kan ändå känna glädjen i att ge. Just nu är musikhjälpen i gång där man kan bidra med stor eller liten gåva. Det finns också andra organisationer som Röda korset, Giving people, och Barncancerfonden bara för att nämna några som gärna tar emot en julgåva. Vi i vår familj skickar inga julkort i pappersform utan har i år valt att fixa ihop tre julklappar till flyktingboendet här i närheten. Det finns tre nyfödda små pojkar där och vi erbjöd oss att fixa varsin julklapp till dem. Jag har sytt varsin gosig bebisfilt till dem och vi tänkte också köpa ett litet gosedjur till varje pojke och slå in fint. En liten chokladbit till föräldrarna slinker nog med i paketet också tror jag! För det är ju så roligt att ge…eller hur? Hoppas ni som har möjlighet öppnar era hjärtan och delar med er av lite av er tid, omtanke eller en slant till de som har det svårt. 

   
 Som avslutning vill jag citera en del av en låttext (Heal the world) av Michael Jackson. Låten var ett inslag i luciatåget som min son deltog i för några dagar sedan. En passande sång att sjunga i dessa tider, underbart att höra ca 60-70 stycken 15åringar sjunga dessa rader!

Heal the world, make it a better place, for you and for me and for the entire human race.

There are people dying, If you care enough for the living, make it a better place for you and for me.

Var rädda om er alla och tänk gärna lite extra utanför boxen❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s