Monthly makers November

Missade Monthly makers månadstema i Oktober pga sjukdomar i familjen. Nu är vi dock på benen igen och här kommer mitt bidrag på denna månads tema som är metall. Det blir liksom två bidrag från mig; ett från mig själv och ett från mina yngsta elever. Håll tillgodo!

Årskurs två har designat egna ljusstakar i trä. I stället för att köpa dyra ljushållare från nåt företag som säljer slöjdmaterial har vi istället fått lite spill från rörmokaren i form av små bitar kopparrör. Så här fina blev ljusstakarna som eleverna har dekorerat med POSCApennor. Eleverna har också designat formen på ljusstaken men jag har sågat ut dem på bandsåg.


Mitt bidrag från mig själv då…jo det blir ett armband med tenntrådsfläta. På Syfestivalen förra året var jag med på en workshop där jag lärde mig göra ett tenntrådsarmband. Där gjorde jag det svarta. Det är flitigt använt och jag köpte även med mig lite mer material för att kunna göra lite mer på egen hand hemma. I och med temat METALL fick jag nu äntligen tummen ur och tog tag i detta. Min favoritfärg är rosa, gärna kombinerat med svart så givetvis blev det ett cerise armband. Det är egentligen inte speciellt svårt men pilligt. Jag känner mig nöjd med armbandet i allafall och det finns faktiskt material kvar till något mer armband. Kanske det blir en julklapp till någon?

Annonser

13 reaktioner på ”Monthly makers November

 1. Det är så glädjande och häftigt att du tar med dina elever på teman! Vilken härlig känsla de förmedlar. 🙂 Och tennarmbandet ser ju helt perfekt ut! Blir inspirerad att lära mig tekniken. Tack för ditt härliga engagemang, det smittar!

  Gilla

  1. Tack! Ja, jag älskar att inspirera mina elever och få inspiration av dem. Det är liksom en win-winsituation. Tenntråden är egentligen inte så svårt, men lite pilligt. Är du sugen på att lära dig kan du söka på butiktingeling på youtube så finns det en bra instruktionsfilm där.
   Lycka till!

   Gilla

 2. Vad fint att låta klassen vara med på temat! Och så mycket fint de skapat, perfekta julklappar till nära och kära ju! Tenntrådsarmband är jag alltid svag för.. Måste verkligen testa på det själv någon gång 🙂

  Gilla

 3. Vad fina armbanden är! Ser superproffsigt ut! Tycker det är väldigt intressant med samiska hantverkstekniker och skulle verkligen vilja lära mig mer om tenntrådsbroderi 🙂 Sen tycker jag det är SÅ kul att du engagerar dina elever i Monthly Makers, jag blir liksom alldeles varm i kroppen av tanken. Vilka ljuvliga ljusstakar de gjort, och så fint återbruk med spillmetallen!

  Gilla

  1. Tack! Ja, eleverna är alltid pigga på att vara med. Tenntråden är kul tycker jag för att det är så annorlunda men ändå lika när man tänker på flätteknik mm. Det är intressant att samma teknik återfinns i så många olika typer att hantverk.

   Gilla

 4. Så härligt att du engagerat eleverna! Önskar verkligen att jag hade fått ha dig som lärare på den tiden när jag hade träslöjd… Vilken färgprakt till ljusstakar! ❤ Kul att du passade på att göra ett tennarmband (rosa är för övrigt den bästa färgen!). Tycker att Monthly Makers är en så bra utmaning för ofta kan man ta tag i projekt som blivit liggandes eller som planerats men ej påbörjats.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s