Monthly makers tema geometri

Lite segt att komma på vad jag skulle göra denna gången….men till slut trillade poletten ner och då gick det fort! Jag inspirerades av ett inlägg i en grupp för slöjdlärare på Facebook och blev sugen på att själv testa.

Tekniken är ett slags omvänt textiltryck. Jag ska försöka förklara hur man gör! Man tejpar upp en bit byggplast eller sopsäck på ett bord. Lägger på ca 2 teskedar textilfärg om man som jag har tygbitar som är 25×25 cm. Måla ut färgen med en pensel och gör därefter mönster i färgen med något verktyg. Jag klippte till en liten plastskrapa ur en gammal plastburk och gjorde några jack i den.


Det blev några olika mönster innan tygbitarna tog slut. För att ytterligare förstärka temat GEOMETRI så valde jag att sy ihop bitarna i väldigt enkel lappteknik till ett kuddfodral. Numera har soffan på jobbet en färgglad kudde om nån behöver vila ryggen en stund! Jag är speciellt förtjust i 3Deffekten som blev i trycket, ett djup uppstod på ett häftigt och oväntat sätt.

8 reaktioner på ”Monthly makers tema geometri

  1. MEN VA!! ÅH vilken häftig teknik! Aldrig har jag tänkt på att en kan göra såhär! Jag ska hålla en textilkurs för 12-14-åringar i sommar. Gissa om jag blev inspirerad att testa detta! Det orangea tygstycket är ju helt otroligt, skulle gärna ha en hel klänning i det! TACK för inspirationen 😀

    Gilla

    1. Verkligen! Jag visade mina kollegor och de gick också igång idén. Jag jobbar på Kulturskolan, kursen hålls i våra lokaler vid Brommaplan, Stockholm 🙂

      Gilla

Lämna en kommentar