Monthly makers JULI

Den här månaden var temat för Monthly makers NÅGOT JAG ALDRIG PROVAT FÖRUT. Hm, ganska svårt faktiskt, jag har varit och petat i väldigt många tekniker märker jag. Men för nån vecka sedan såg jag en konstnär som gjorde skulpturer i avokadokärnor. DET hade jag aldrig provat tidigare…

Fram med avokadokärnor och karvsnittsknivar. De var förvånansvärt mjuka att skära i. Ungefär som okokt potatis. Jag trodde de skulle vara mycket hårdare. Jag testade lite olika och lärde mig att om man gjorde snitten en bit ner i kärnan så mörknade det ganska snabbt till en orange färg. Gjorde man dock ytliga snitt och bara tog bort skalet så förblev ytan ljus.
Detta blev ju en lite rolig effekt.

Jag insåg också under arbetet att konstnären jag sett var…ja just det KONSTNÄR. Fanstastiska skulpturer och mina små alster är verkligen nybörjarnivå…men som temat var så hade jag ju aldrig provat detta förut!

Ha en fortsatt trevlig semester alla!

2 reaktioner på ”Monthly makers JULI

  1. Åh vad kul, jag har sett samma klipp och förbluffades också! Förstår inte riktigt var en håller fingrarna när en skulpterar i nåt så litet. Fina och kramgoa små skulpturer har du skapat – bra att ha i handen när en är nervös eller rastlös tänker jag spontant.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s